Faaliyet Türleri
Avukatlık
Büromuzun faaliyetlerinin başında, faaliyet alanlarımız içerisinde yer alan konularla ilgili olarak yargı mercileri nezdinde dava ve icra takibi gibi avukatlık hizmetlerinin ifası gelmektedir. Adli yargının görev alanına giren davalar (hukuk ve ceza davaları) ile idari yargıya ilişkin davalar bu kapsama girdiği gibi, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuru da bu kapsama girmektedir. Yabancı mahkeme ve hakem kararlarının tanınması ve tenfizi ile çekişmesiz yargı işleri de bu kapsamda yer almaktadır.
Hukuki Danışmanlık
Büromuzun faaliyetlerinden bir diğeri, müvekkillerimize ihtiyaç duydukları konularda hukuki danışmanlık hizmeti vermek ve hukuki sorunların ortaya çıkmasını önleyici gerekli çözüm ve önerilerde bulunmaktır. Bu çerçevede büromuz, hukukun pek çok alanında, aralarında çok sayıda ulusal ve uluslararası şirket ile yerli ve yabancı pek çok gerçek ve tüzel kişinin bulunduğu geniş bir müvekkil portföyüne danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetlerden bazıları şunlardır:
• Kişi ve kurumlara (şirketlere) yönelik münferit veya sürekli hukuki danışmanlık
• Belirli bir konuda sözleşme hazırlanması veya mevcut bir sözleşmenin incelenmesi
• Somut bir olay veya dava hakkında yazılı veya sözlü hukuki danışmanlık (mütalaa)
• Joint venture ve konsorsiyum ortaklıklar dahil, şirketlerin kuruluşu
• Ulusal ve uluslararası şirketlerin birleşmesi veya devralınması
• Ekonomi ve finans danışmanlığı
•Yabancılar için yatırım danışmanlığı
• Yabancılar için oturma izni ile çalışma izni başvuru ve işlemleri
Uyuşmazlık Çözümü
Uyuşmazlıkların hâkim tarafından yargısal yolla çözümlenmesi anlamına gelen “mahkeme yargısı” dışında, birtakım alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri söz konusudur. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden uygulamada en sık karşılaşılanı, ulusal ve uluslararası tahkim yargılaması ve arabuluculuktur. Tahkim yargılaması, yargısal temelli bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olup, burada uyuşmazlık, tarafsız ve bağımsız hakem veya hakemler tarafından çözümlenir ve hakem kararı tarafları bağlar. Buna karşılık dostane uyuşmazlık çözüm yöntemi olan arabuluculuk, taraflar arasındaki uyuşmazlığın, mahkemeye gitmeden, arabulucu adı verilen tarafsız ve bağımsız üçüncü kişinin yardımıyla, uyuşmazlığın taraflarınca çözümlenmesi demektir. İş hukukundan doğan bazı uyuşmazlıklar ile bazı ticari uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurulması zorunlu hale getirilmiş olup, zorunlu arabuluculuğun uygulama alanı giderek genişletilmektedir. Gerek tahkim yargılamasında gerekse arabuluculuk sürecinde, müvekkillerimizi vekaleten temsil etmenin yanında, tahkim ve arabuluculuk hizmeti vermek de büromuzun faaliyetleri arasında yer almaktadır.